Redis
Redis که مخفف (Remote Dictionary Server) است، یک ساختار دادههای در حافظه (in-memory) با منبع باز (open-source) و ذخیرهسازی کلید-مقدار (key-value store) است که به عنوان یک پایگاه داده، کش (cache) و پیامرسان (message broker) استفاده میشود. Redis توسط Salvatore Sanfilippo در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد و از آن زمان به یک ابزار کلیدی در بسیاری از برنامههای وب و موبایل تبدیل شده است.
ساخت Redis در منوی PaaS:
برای اطلاع از مراحل اولیه ساخت redis لطفا به قسمت «تنظیمات عمومی» مراجعه فرمایید.
در ادامه به صفحه ساخت اپلیکیشن Redis منتقل میشوید که در آن جا باید نام پروژه را انتخاب کنید و بعد میتوانید نام اپلیکیشن را به دلخواه وارد کنید.
دقت کنید که اگر سوییچ «دسترسی عمومی به اپلیکیشن» را روشن کنید، به صورت پیشفرض و برای راحتی کار، ساب دامین شما برابر با نام اپلیکیشن که وارد نمودید خواهد بود که البته میتوانید ساب دامین را نیز به دلخواه تغییر دهید. با روشن شدن این سوییچ، شما میتوانید به دیتابیس ردیس، بیرون از PaaS و در local خود متصل شوید. در غیر این صورت، تنها اپلیکیشنهایی قادر به اتصال به ردیس هستند که در PaaS و در همان پروژه ای که ردیس در آن ساخته شده، ساخته شده باشند.
در ادامه شما میتوانید در صورت نیاز پارامترهای اختیاری را در پایین همان صفحه وارد کنید که در بخش تنظیمات عمومی شرح داده شده است.
در مرحله بعد با زدن دکمه «تنظیمات منابع» در پایین صفحه، به پنجره تنظیمات منابع منتقل میشوید:
جهت اطلاعات بیشتر لطفا به قسمت تنظیمات عمومی مراجعه کنید.
در انتها، با تیک زدن گزینه «قوانین مربوطه را خواندم و شرایط را میپذیرم»، و در پایین صفحه با کلیک بر روی «ایجاد اپلیکیشن»، اپ شما با موفقیت ساخته خواهد شد.
برای اتصال به Redis در لینوکس اگر ابزار redis-cli را نصب ندارید باید در ابتدا آن را از طریق دستور زیر نصب کنید:
$ sudo dnf check-update
$ sudo dnf install redis
$ sudo apt install redis-tools
و بعد از طریق ابزار نام برده میتوانید به ردیس متصل شوید:
$ redis-cli -u redis://${domain}:<NodePort> -a <PASSWORD>
در دستورات بالا باید به جای عبارت ${domain} مقداری که هنگام ساخت اپ در قسمت sub-domain و به صورت SUB-DOMAIN>.apps.teh1.abrhapaas.com> وارد کردهاید را قرار دهید .
دقت کنید که به جای متغیر <NodePort>
باید مقدار آن را بعد از ساخته شدن اپ، در منوی PaaS وارد کنید؛ به این صورت که در قسمت بررسی اجمالی، دکمه «مدیریت اپلیکیشن» را انتخاب و از پنل کناری، گزینه «تنظیمات دامنه و IP» را انتخاب کرده و در آن جا مقدار «NodePort» را قرار دهید. این مقدار نباید پورت دیفالت اپلیکیشن باشد.
Windows:
در ویندوز نیز میبایست ابزار WSL2 را نصب یا فعال کنید و با این کار شما میتوانید دستورات لینوکس را در ویندوز تحت WSL اجرا کنید.